Contact |

Welkom bij Intishar,
de online toegang tot de Libanese wereldwijde gemeenschap

Hoewel de meeste mensen ten onrechte emigranten, immigranten of Diaspora zeggen, dringen wij aan op de specifieke definitie van Intishar. Niet alleen omdat het letterlijk "te verspreiden" betekent, waardoor het een mooie en fancy nieuwe naam of definitie is, maar omdat in werkelijkheid het Libanese volk sinds de oudheid zich heeft verspreid over de wereld. Niet met het doel gebieden te veroveren of zich te vestigen in andere landen, maar vooral voor commerciële en culturele uitwisseling. Om na voorloop van tijd te remigreren.

Intishar commerciële en culturele uitwisseling wordt beschouwd als de belangrijkste schat van de Libanese mensen die een gebrek hebben aan natuurlijke rijkdom of grote geografische grenzen om zich binnen te ontwikkelen.
Geschiedenis bevestigt dat deze Intishar verspreiding vaak de redding is voor dit kleine land. Het hielp het Libanese volk om zo veel dramatische situaties en veranderingen gedurende eeuwen aan te kunnen, terwijl op hetzelfde moment, het opbouwen van hun unieke identiteit en uitzondering in dit deel van de wereld voortduurde.

In het algemeen blijft het Libanese volk diep verbonden aan deze voorouderlijke cultuur van uitwisseling en als ze thuisland te verlaten, stellen ze vaak een eindbestemming vast in het achterhoofd: weer naar huis. Zelfs voor degenen die niet in staat om terug te komen naar huis zal hun gehechtheid zeer sterk blijven en proberen ze vaak het door te geven aan hun nazaten.

Als conclusie, het Libanese volk is niet Expatriate (verdreven of verbannen uit iemands geboorteland), noch zijn zij immigranten (op weg om permanent in het buitenland wonen), en ze waren zeker niet verspreid of verjaagt in diaspora, zoals de joden; de meeste van hen verlaten om zich te verspreiden en dat is precies wat is gedefinieerd in Libanese terminologie als Intishar.

Deze site is gewijd aan alle Libanese van de Intishar, voor degenen die binding hielden met hun thuisland alsmede degenen die moeite troosten om dat te doen.
Het is ons doel Libanese nieuws, activiteiten en hulp ter beschikking te stellen die van belang of relevant zou zijn wanneer je ver weg bent van huis.
Het zal ook een plek zijn om zaken te controleren over hun gemeenschap in het land waar ze woonachtig zijn.

Wij rekenen op uw bezoek en ondersteuning omdat hoe meer deze site groeit, hoe sterker onze links zullen worden en wie weet wordt de droom om terug te keren een dag werkelijkheid voor ons in Intishar.


Ajouter aux favoris - Nous contacter - Tous droits réservés @ Tayyar-Intishar 2015